zimní focení 2020

 

sovy a dravci Vysočina

Hurá, hurá, zima končí a já se celý natěšený podruhé vracím na místo podzimního činu. Tentokráte jde o sovičky na Vysočině prostřednictvím workshopu Ondry Prosického. Už to sice není poprvé, ale přesto kouzelné a příjemné, což umocňuje přítomnost kolegů z podzimní akce. Tak nějak navazujeme, kde jsme posledně skončili a atmosféra je úžasná. Focení soviček je doplněno o lišku a jezevce. I když jde o zvířata v chovu, zas tak snadné, jak by se zdálo to není. Tedy alespoň pro mne, zvláště co se pohybovek týče. Ale od toho jsme tady, abychom vše nacvičili a ve volné přírodě větší šanci na snímek měli, že. Máme štěstí, druhý den focení k naší radosti chumelí a my máme možnost fotit lišku a jezevce na sněhu. Zvláště jezevci to náramně sluší. Když to shrnu, opět super víkend s parádní partou lidí, v krásné přírodě a v blízkosti zvířat, které každodenně jen tak nepotkávám .

 

DSC_0675-1-2.jpg

DSC_3070-2.jpg

DSC_2632-1-4.jpg

DSC_2926-1-2.jpg

DSC_0915-Edit-Edit-Edit-11.jpg

DSC_3121-Edit-Edit-Edit-Edit-1-4.jpg

 

 

Bavorský les

První z plánovaných návratů na místa podzimního focení je Bavorský les Tentokráte prostřednictvím workshopu Petra Bambouska se základnou v Kašperských horách. Zima je v těchto výšinách se sněhem, atmosféra parku úžasná, klid, pohoda, nebýt sem tam plotu, člověk by uvěřil, že je ve volné přírodě. Byl zvědav, jak to bude tentokráte se zvířaty a jejich přízní k fotografujícím nadšencům.

Rysové - kdykoli jsme přišli k jejich výběhu, byli na dohled a vyhřívali se na sluníčku. Z pohledu fotografa jsme je chtěli mít na jiných místech a trochu akčnější, ale lepší, než hodiny civět do prázdného prostoru.

Vlci - jen co jsme dorazili, byli aktivní a dalo se fotit. 

Zubr - na podzim jsme je neviděli, dnes leželi na sněhu kousek od ohrady, slunili se a krásně pózovali.

Divoká prasata, ta nezklamou nikdy.

Vydry - jako by si řekly, už jsou tu, jdeme na to. A začali řádit jak šílené.

To už i Petr říkal, že toto není normální, takhle nečekat, až se zvířata objeví. Já mám srovnání jen s podzimem a tady se dnešní focení jeví jako snové. A tak zrcadlovky cvakaly co to šlo a bez zrcadlovky zaznamenávaly snímky mlčky.

DSC_9330-Edit-1.jpg

DSC_9166-Edit-Edit.jpg